Top van 's werelds mooiste kabelbaanritten

Gepubliceerd op : 07 november 20223 min leestijd

De kabelbaan is een oude uitvinding die tegenwoordig nog steeds wordt gebruikt in vele verschillende landen. Er zijn kabelbanen die je meenemen naar de top van een berg, zoals de Swiss Alps, of die je helpen bij het oversteken van een rivier. Sommige kabelbanen zijn zelfs onderwater! Kabelbanen zijn een geweldige manier om een mooie omgeving te bekijken, en er zijn er vele mooie te vinden over de hele wereld. Hier zijn enkele van de mooiste kabelbaanritten die je ooit zult meemaken!

In Frankrijk, de Aiguille du Midi kabelbaan

In Frankrijk ligt de Aiguille du Midi kabelbaan, een van de mooiste kabelbaanritten ter wereld. De kabelbaan is 12,6 km lang en gaat van Chamonix naar de Aiguille du Midi, een bergtop van 3.842 m. De kabelbaan is opgedeeld in twee etappes, waarvan de eerste etappe de meeste toeristen naar de Aiguille du Midi brengt. De tweede etappe is een kortere, maar steilere rit naar de bergtop.

De Tafelberg in Zuid-Afrika

is een ware belevenis. De kabelbaan brengt je naar een hoogte van 3.000 meter, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de omliggende bergen. De Tafelberg is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Zuid-Afrika en een must-see tijdens je bezoek aan het land.

Genting Skyway in Maleisië

Genting Skyway is een kabelbaan in Maleisië die toeristen naar de top van de berg Genting Highlands brengt. De kabelbaan is 3,38 km lang en is de langste kabelbaan in Maleisië. Genting Skyway is een toeristische attractie en biedt een spectaculair uitzicht over de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

De Picos de Europa in Spanje

Als je eenmaal boven op de Picos de Europa in Spanje bent, kun je niet anders dan je afvragen waarom je niet eerder bent gekomen. Dit is een van ’s werelds mooiste kabelbaanritten, met uitzicht op de Picos en de vallei beneden. De kabelbaan is slechts een half uur van de stad Santander en is er elke dag van het jaar.

“Peak 2 Peak Gondola: de kabelbaan van alle records

De Peak 2 Peak Gondola in Whistler Blackcomb, Canada, is de kabelbaan met de meeste records. Het is de langste en hoogste kabelbaan ter wereld en biedt een adembenemend uitzicht over de Coast Mountains. De kabelbaan is gebouwd in 2007 en verbindt de twee toppen van de berg met elkaar. Het is een unieke ervaring om de kabelbaan te nemen en de prachtige natuur van de omgeving te bewonderen.

Plan du site