Wie mag een huurauto besturen in Noorwegen?

Minderjarigen (jongeren onder de 18 jaar) mogen geen huurauto besturen in Noorwegen. Er geldt een minimale leeftijd van 21 jaar om een huurauto te mogen besturen en je moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Er zijn een aantal uitzonderingen op de leeftijdsrestrictie, zoals bijvoorbeeld wanneer je in het bezit bent van een geldig rijbewijs uit een ander land of wanneer je een internationale rijvergunning hebt.

Autoverhuur in Noorwegen

Autoverhuur in Noorwegen is een populaire optie onder toeristen. Er zijn een aantal autoverhuurbedrijven in Bergen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het huren van een auto in Noorwegen. In de eerste plaats moet je minimaal 21 jaar oud zijn om een auto te mogen huren. Je hebt ook een geldig internationaal rijbewijs nodig. Als je een EU-burgemeester bent, kun je je EU-rijbewijs gebruiken. Als je een burger bent van een ander land, moet je een internationaal rijbewijs hebben. Het is ook verstandig om een creditcard te hebben als je een auto wilt huren, omdat de meeste autoverhuurbedrijven een borg vragen.

Wie mag een huurauto besturen in Noorwegen?

Wanneer u een huurauto in Noorwegen wilt besturen, moet u minimaal 21 jaar oud zijn en in bezit zijn van een geldig internationaal rijbewijs. U moet ook minimaal 6 maanden in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. U moet ook een creditcard of debitcard hebben om de borg te betalen. Als u jonger bent dan 21 jaar, kunt u geen huurauto besturen in Noorwegen.

De kosten van een huurauto in Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land om te bezoeken, met veel mooie natuur en interessante bezienswaardigheden. Als je van plan bent om Noorwegen te bezoeken, is het huren van een auto een goede optie. Je kunt op die manier het land echt verkennen en de mooiste plekjes ontdekken.

Maar wie mag een huurauto besturen in Noorwegen? In principe is iedereen die in het bezit is van een geldig Nederlands rijbewijs welkom om een huurauto in Noorwegen te besturen. Wel is het zo dat sommige verhuurders extra eisen stellen, bijvoorbeeld omtrent de leeftijd van de bestuurder. Het is dus verstandig om van tevoren even na te gaan wat de voorwaarden zijn bij de verhuurder waar je de auto wilt huren.

kunnen verschillen, afhankelijk van het type auto dat je wilt huren en de duur van de huurperiode. In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om een auto te huren met een chauffeur, zeker als je niet bekend bent met de wegen in Noorwegen.

Plan du site